Élet-Stílus

Dióval a mellrák ellen

A növény nemcsak a süteményekhez jön jól: csökkentheti a mellrák kialakulásának esélyét.

A dió jótékony hatása már régóta ismert: korábban parazitaölő, féregirtó és vértisztító hatása miatt ajánlották fogyasztását. Egy új kísérlet, melyet a Marshall Egyetem kutatói egereken végeztek el viszont azt bizonyítja, hogy az értékes növénynek nagy szerep juthat a mellrák elleni küzdelemben is.

A kísérlet során kiderült, hogy azok az egerek, amelyeket már magzat koruktól napi 5 dekának megfelelő mennyiségű dióval etettek – és amelyek nem mellesleg úgy lettek „programozva” genetikailag, hogy hajlamosabbak legyen a rákra -, feleannyi esetben lettek rákosak. A szakértők szerint a vizsgálat bizonyítja, hogy a rendszeres diófogyasztás az egészséges táplálkozás szerves része lehet és mint ilyen, a jövő generációinál csökkentheti a rák kockázatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik