Belföld

Kiskorú gyermekeivel rabolta ki idős áldozatát egy hajdúhadházi férfi

Csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat Debreceni Járási Ügyészség azzal a hajdúhadházi férfival szemben, aki a gyerekeivel rabolt ki egy nyugdíjast tavaly karácsonykor.

A férfi szenteste rávette a fiatalkorú és 12 éves gyermekét arra, hogy készpénzt, értéktárgyakat szerezzenek a idős embertől. Mind a hárman bemásztak a nyugdíjas házának az udvarára és egy vödörbe összeszedegették a melléképületben lévő szerszámokat, majd akadálytalanul bementek a lakóházba. Az apa odament a szobában alvó sértetthez, aki a zajra felébredt, ezért a férfi leszorította.

Ez idő alatt a gyerekek átkutatták a szobát és magukhoz vettek 36 ezer forintot, egy beltéri egységet, egy telefont és vágott dohányt, majd leléptek a házból.  A rablást követően a csoport idén januárban még kétszer behatolt a nyugdíjas lakóházába, értékesíthető használati tárgyakat akartak ellopni, azonban a tulaj észrevette és kizavarta őket az ingatlanából. Az elkövetők és gyermekkorú társuk 45 ezer forintos kárt okoztak, amelynek egy része megtérült.

Az áldozat magánindítványt terjesztett elő, és kérte az elkövetők megbüntetését magánlaksértés miatt. Az ügyészség fegyházat kért a csoportosan elkövetett rablással vádolt családfőre, a fiatalkorú gyermekével szemben pedig javítóintézeti nevelést indítványozott. láshoz való jogukról.

A 12 éves gyermekkorú elkövető nem büntethető, mert nem rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, ezért vele szemben a Büntető Törvénykönyv kötelező rendelkezése alapján a büntetőeljárást a nyomozó hatóság megszüntette.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik