Belföld

Gyurcsány–Szilvásy biznisze a kormánynegyed?

A Legfőbb Ügyészséghez fordul a Fidesz, mivel úgy véli, a leendő kormányzati negyed építése Gyurcsány Ferenc kormányfő és Szilvásy György kancelláriaminiszter „újabb nagy ingatlanbiznisze lehet” – írja a Magyar Nemzet.

Egyes sajtóhírek szerint a beruházás előkészítésében és lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez. Szilvásy György, a miniszterelnök barátja, egykori üzlettársa, az új kormányzati negyed miniszteri felelőse, valamint Rákosi Ferenc, aki az Altus-Perfekt hálózat több cégében felügyelőbizottsági tag volt, most pedig az új kormányzati negyed területére javaslatot tevő bizottság MeH által delegált tagja.

A „hálózat” tagja még Görözdi György, az úttörőszövetség egykori főtitkára, az új kormányzati negyedért felelős miniszterelnöki megbízott, valamint Kalicz Anita, az Altus volt jogi képviselője, a kormányzati negyed területét biztosító MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, illetve Sarlós Miklós, egy Altus-Perfekt érdekeltségű cég korábbi igazgatója, aki jelenleg a MÁV ingatlangazdálkodási igazgatója – írja a lap.

Nyakó István MSZP-szóvivő szerint a „Fidesz állandó összeesküvés-elméleteivel bűnbakkereséssel, félelemkeltéssel teljesen a jobbszélre sodródik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik