Belföld

Tízmillió forintok röpködnek kancelláriai megbízásokra

Tovább nőtt a kancellária által megbízott tanácsadók köre, s vele együtt újabb tízmilliók vándorolnak a közpénzekből magánzsebekbe – írja a Magyar Nemzet.

Kránitz Krisztián kispesti szocialista önkormányzati képviselő a Nemzeti Fejlesztési Tanács részeként működő Fejlesztéspolitikai Irányító Testület munkáját segíti ötmillió forintért a jövőben.

Az Issues Management Kft. az adóreform társadalmi vitájában való kommunikációs tanácsadásért részesedik hétmillió forint közpénzben. A cégben vezető tanácsadó Máté Dániel, aki 2002-től 2004-ig a Pénzügyminisztérium kommunikációs osztályának volt a vezetője.

A Consero Kft. 20 millió forintos szerződést kötött a kancelláriával a közigazgatási programterv elkészítésére. Az Infonia Alapítvány az e-kormányzattal kapcsolatos szaktanácsadásért kap 10 millió forintot.

Az egykori SZDSZ-es fővárosi képviselő, majd szocialista támogatású Ráday Mihály városvédő politikus 7,2 millió forintért adhat tanácsokat a kancelláriának az épített örökséggel, műemlékvédelemmel kapcsolatban. Héthy Lajos volt munkaügyi közigazgatási államtitkárnak szintén 7,2 millió forint jut a tárca költségvetéséből tanácsadásért, de ugyanezekért a munkákért Szabados Tamás volt MSZP-s képviselőt is fizeti a kancellária – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik