Belföld

Kóka bátorságot vár a kormánytól

Napirend előtti felszólalásában a megkezdett reformok folytatására kérte koalíciós partnerét az SZDSZ elnöke. Kóka János úgy látja, az utóbbi időben csökkent a kormány vitalitása.

Merjünk változtatni – foglalhatnánk össze a gazdasági miniszter parlamenti felszólalását, amelyben a megkezdett reformok folytatására és további reformok megkezdésére kérte a nagyobbik kolaíciós párt képviselőit. Kóka János hangsúlyozta: a 2006-os év a szembenézés éve volt, amikor is a kormány ki merte mondani, hogy a jóléti szociális modell agonizál, hogy az egészségügyi rendszer, az oktatás és az önkormányzati rendszer jelenlegi formájában nem fenntartható, és változtatásra szorul.

Ezt követően jött az ijedelem, majd a konvergenciaprogram, azután pedig a reformok – összegezte a tavalyi évet az SZDSZ elnöke, aki szerint 2006-ban még kellően ambíciózusnak tűnt a magyar kormány. Megkezdődött az egészségügy reformja, az energiapiac liberalizációja és a vasút átalakítása.

Mostanra viszont mintha csökkent volna a kormány vitalitása, tette hozzá Kóka János. A pártelnök szerint pontos ütemtervre, menetrendre van szükség az egészségügyi, az oktatási és a közigazgatási reform folytatásáról, illetve meg kell kezdeni az adórendszer és a közpénzügyek átalakítását is. Ne féljünk változtatni, hangoztatta többször Kóka János, majd hozzátette: az SZDSZ ebben partner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik