Belföld

Nem volt rendbontás Torczkaiék felvonulásán

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) volt vezetője által szervezett megmozduláson pár százan vettek részt és mintegy 200 rendőr biztosította az eseményt. Begyűjtötték azok adatait, akik harcolnának a "forradalomért". Budaházy kihangosítón üzent.

Toroczkai László és szimpatizánsai szombat délután négytől a Hősök terén tartott demonstrációt. Tudósítónk szerint a tér felét töltötték be a szimpatizánsok, körülbelül 250-300 fő lehetett jelen. Színpad nem volt, csupán egy autó tetején, kihangosítókról szólt a zene majd a beszédek. A tüntetők jórészt árpádsávos lobogókkal vonultak fel, körülbelül 50-en pedig gázmaszkokba öltöztek és “Mindig újrakezdjük” feliratú pólókat viseltek.


Erős rendőri biztosítás


A téren körülbelül 50 rendőr felügyelte a megmozdulást, de a FigyelőNet tudósítója szerint legalább ugyanennyien várakoztak még a Terror házánál is, a Hősök tere mögötti parkolóban pedig körülbelül 100 rohamrendőr készülődik egy esetleges bevetésre.


A színpaddá alakított autóról Toroczkai mondott beszédet, amelyet többször a tömeg felhördülése és a “hazaáruló” rigmus kísért, Gyurcsány Ferencre és kormányára utalva. A jelenleg háziőrizetben levő Budaházy György beszédét kihangosítón hallgathatták meg a résztvevők.


Nem volt rendbontás Torczkaiék felvonulásán 1

Tekintse meg képgalériánkat a tüntetésrõl! (Fotók: Gáti András)


Be lehetett regisztrálni


Ezt követően a szervezők piros, fehér és zöld cetliket osztottak. A zöldre azok nevét és elérhetőségét kellett felírni, aki kész harcolni, a fehérre, aki szaktudásával tudja és akarja segíteni a “forradalmat”, a pirosra pedig mindenki más feliratkozhatott. A cédulákat egy magyar címerrel ellátott ládában gyűjtötték. A szervezők pénzadományokat is vártak.


Ezt követően a “keménymag” eltűnt, már csak pár idősebb ember maradt a téren, de este hat órára lassan hazaszállngóztak az emberek.


Toroczkai eredetileg a Hősök tere-Terror Háza-Erzsébet tér-Markó utca-Szabadság tér útvonalon szeretett volna végigvonulni szimpatizánsaival szombaton, megemlékezve az őszödi beszéd nyomán kitört tüntetések főbb helyszíneire. A BRFK ezt a kérést azonban pénteken elutasította, mivel a rendőrség álláspontja szerint a szombati munkanapon ez nagyban akadályozta volna a városban a forgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik