Belföld

Beszámítható az autókat, istállót, szemetes konténereket felgyújtó zalai férfi

Közveszélyokozás és rongálás miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki szemétgyűjtő edényeket, autókat, ablakredőnyt, sőt egy pajtát is felgyújtott Zalaegerszegen, illetve Sárváron.

A férfi tavaly októberben égésgyorsító anyagok használatával öt helyen gyújtott fel szemetes konténereket Zalaegerszeg utcáin. Egy lakóház földszinti lakásának ablakredőnyét is meggyújtotta, amely több helyen is átégett

Ez azonban nem volt elég neki.  Ötven köbméternyi elektronikai eszközt gyújtott fel egy zalaegerszegi telephelyen, s a tűz átterjedt egy autóra is. Máskor egy utcán parkoló furgon műanyag ajtófogantyúit és díszléceit lobbantotta lángra öngyújtójával. Sárváron pedig egy félig nyitott szalmatároló pajtában és istállóban okozott tüzet.

A férfi emellett festékszóró spray-vel összefirkált több zalaegerszegi épületet, társasházak és egy templom falát. Az elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint beszámítható a férfi, és semmi olyan kóros elmeállapotban nem szenvedett, amely korlátozta volna vagy befolyásolta volna a cselekménye súlyának felmérésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik