Foci

Hatot kapott az Arsenal Manchesterben

manchester city (manchester city, )
manchester city (manchester city, )

A Manchester City labadarúgócsapata hazai környezetben győzte le 6-3-ra a listavezető londoni együttest.

Egy igen komoly rangadóval kezdődött a Premier League 16. fordulója, ugyanis a listavezető Arsenal a Manchester City otthonába látogatott. A kezdeti tapogatózás után a hazaiak a 14. percben szerezték meg a vezetést, Agüero félfordulatból lőtt egy szöglet után a hálóba, de Theo Walcott nem sokkal később egyenlített. Így is előnyből várhatta a második félidőt a City, Negredo köszönt be a 39. percben.

Az első felvonás krónikájához hozzátartozik, hogy megsérült Laurent Koscielny, a franciát hordágyon vitték le, de az első hírek szerint nem kell majd sokat kihagynia.


Sergio Agüero megint betalált
Fotó: AFP

Szerencsére a csapatok a második félidőben sem fogták vissza magukat, sorra vezették a támadásokat, így a gólok sem maradtak el. Fernandinho az 50. percben egy szép tekeréssel növelte a két együttes közti különbséget, de Walcott saját maga és csapata második találatával ismét nyílttá varázsolta az összecsapást.

Nem sokáig, ugyanis jött előbb David Silva, majd a hajrában újra Fernandinho szerzett gólt. Sőt, még ezzel sem volt vége, a lefújás előtti pillanatokban előbb Mertesacker bólintott a kapuba, majd Yaya Touré értékesített egy büntetőt, beállítva a 6-3-as végeredményt. A Manchester City teljesen megérdemelten nyerte meg ezt az összecsapást, az Ágyúsok pedig már a második vereségüket szenvedték el a héten, szerdán a Bajnokok Ligájában a Napoli otthonában maradtak alul.

Győzelmével a Manchester City már csak három ponttal van elmaradva az Arsenal mögött, a Liverpool és a Chelsea pedig egy siker esetén két egységre közelítheti meg a londoniakat.

Eredmény – Premier League, 16. forduló

Manchester City – Arsenal 6-3 (2-1)
Gólszerzők: Agüero (14.), Negredo (39.), Fernandinho (50., 88.), Silva (66.), Touré (90+6. – 11-esből) illetve Walcott (31., 63.), Mertesacker (90+4.)

Videó – A találkozó összefoglalója:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik