Belföld

Kilenc évet kértek a lakótársát féltékenységből szíven szúró kiskunfélegyházi férfira

Kilenc év szabadságvesztést kért a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség arra az emberöléssel vádolt kiskunfélegyházi férfira, aki tavaly november 8-án egy féltékenységből eredő veszekedés során egy zsebkéssel szíven szúrta a lakótársát, aki a helyszínen meghalt

– közölte megkeresésünkre Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2019 elején költözött a hajléktalan szállóról a barátnőjével együtt az egyik ismerőse kiskunfélegyházi házába, ahol szívességi lakáshasználóként éltek. Az áram nélküli háznak csak egy helyisége volt lakhatásra alkalmas, ahol a tulajdonoson, a későbbi elkövetőn és a barátnőjén kívül a sértett férfi is lakott.

A férfiak rendszeresen italoztak, ami miatt gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. A későbbi áldozat ugyanis ittasan közeledni próbált a vádlott barátnőjéhez, és ajánlatokat tett neki. A férfi ezért többször is bántalmazta a lakótársát, azonban az ilyen veszekedések után mindig kibékültek.

Az ominózus napon szintén berúgtak. A vádlott közeledni próbált a barátnőjéhez, de a nő visszautasította. A sértett ekkor rászólt a lakótársára, amin összevitatkoztak, dulakodni kezdtek és ököllel ütötték egymást. A sértettnek azonban sikerült kiszabadulnia a támadója fogásából és visszaült az ágyára. Ekkor a férfi odalépett hozzá és egy zsebkésével „Úgyis megöllek!” szavak kíséretében nagy erővel mellbe szúrta.

A megkéselt férfi a szúrás miatt visszahanyatlott az ágyára és meghalt. Az elkövető ezután a visszatette a kését a párnája alá, majd értesítette a rendőrséget. A kiérkező mentőszolgálat már csak a sértett halálának beálltát tudta megállapítani, míg a rendőrök őrizetbe vették a késelőt. A késszúrás az áldozat szívét is érte, életét az orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. A gyilkossággal vádolt férfi beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során.

A főügyészség kilenc év börtönt kért a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfira azzal, hogy tiltsák el a közügyektől, és kobozzák el a bűncselekmény során használt fegyvert. A féltékeny férfi az az emberölést egy garázdaság miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is indítványozta az ügyészség.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik