Belföld

Vizsgálják az állítólagos CIA-gépek útjait

A magyar nemzetbiztonsági szolgálatok még vizsgálják a CIA-val a médiában összefüggésbe hozott repülőgép-üzemeltető cégek gépeinek magyar légtérben megtett útjait. Ezek között egyelőre nem találtak magyarországi leszállásra vonatkozó új adatot – közölte a nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár az MTI-nek adott szerdai nyilatkozatában.

Nemcsak az elmúlt év augusztusában és idén októberben Ferihegyen landolt állítólagos CIA-gépek leszállásait vizsgáltuk, hanem az újságokban említett, illetve az interneten „az üggyel hírbe hozott” cégek gépeit is – mondta Tóth András. „Egyelőre minden válasz negatív”, vagyis nincsen arra vonatkozó adat, hogy további gépek leszálltak volna Magyarországon – közölte.

Elmondta, az „illetékes szolgálattól” azt kérte, hogy az iraki katonai műveletek megindulásától kezdve vizsgálja meg a polgári repülőtereken történt leszállásokat. Utalt arra, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában részt vevő államtitkárként csak a polgári repülőterek forgalmára vonatkozóan van hatásköre. Közölte azonban, hogy tudomása szerint magyar katonai repülőtéren sem történt le- vagy felszállás ilyen cégek gépei részéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik