Belföld

Matthäus 2008-ig marad

„Szóban már megállapodtunk a folytatásról" – mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtök este, a német DSF televízióban.

A szakember szerint további két évre, azaz 2008-ig kötelezi el magát az MLSZ-hez, s az erről szóló szerződést eddig még azért nem írták alá, mert „a magyar futballban jelenleg nagy az összevisszaság”. Jellemzése szerint mostanában „igazi iszapbirkózás” zajlik Magyarországon, s csak akkor dönt végérvényesen a jövőjéről, ha ez véget ér.

„Természetesen vannak követelmények, amiknek teljesülniük kell ahhoz, hogy csakugyan tovább irányítsam a magyar csapatot” – fogalmazott a 150-szeres válogatottságával német csúcstartó Matthäus.

Döntés még nincs

A dpa német hírügynökség tudósításában kiemeli, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azért halasztotta el szerdán a tréner esetleges szerződéshosszabbításával kapcsolatos döntését, mert a rendkívüli közgyűlésen vitába keveredett a ligával, majd csütörtökön a magyar média arról írt, hogy a 44 éves szövetségi kapitány illegális szponzori pénzeket kapott az MLSZ-től.

Jelenleg a Bundesligában három vezetőedzői poszt is betöltetlen, de sem Kölnben, sem Wolfsburgban, sem a Schalke 04-nél nem merült fel Matthäus neve. „Talán az illetékesek nem gondolnak rám, vagy nem ismernek mint edzőt” – reagált erre a felvetésre az érintett, aki azonban gyorsan sietett hozzátenni, hogy – ahogy mindig is mondta – valamikor szívesen visszatérne a német élvonalba.

Matthäus kontraktusa a magyar válogatott szövetségi kapitányaként december 31-én, azaz jövő szombaton jár le. Bozóky Imre MLSZ-elnök többször elmondta, hogy ő Matthäus maradása mellett van.

A kapitány évet értékel

Lothar Matthäus a héten évértékelő beszédében elmondta: “A magyar válogatottnak nem az ellenfelek legyőzése, hanem a belső ellenségek folyamatos áskálódása okozza a legtöbb gondot. A magyar futballban többet hazudnak, mint a politikában!”

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes olyan tehetséges, fiatal játékosokból áll, akiknek túl korán jöttek a világbajnoki selejtezők. A szakember úgy véli, hogy 2-4 év múlva lehet eredményes a gárda, ha hagyják érvényesülni – mondta a német szakember kedden este.

Matthäus nem érti, miért bírálták Antigua és Barbuda játékereje miatt még a meccs előtt? „Amíg nem voltam magyar kapitány, a csapat gyengébbekkel is találkozott. Úgy tűnik, a világklasszis ellenfelek elkényeztették a magyarokat, akik már el sem fogadnak egy gyengébb riválist. Pedig, ahogy a brazilok tiszteltek minket, nekünk is tisztelni kell a szerényebb képességű együtteseket.” – nyilatkozta a szakvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik