Élet-Stílus

Sosem látott kisfia ébresztette a kómából

Az orvosok már lemondtak arról, hogy a fiatal nő valaha magához tér. Története azonban mesés fordulatot vett.

Biztosan sokan emlékeznek arra a magyar fiatalasszonyra, aki tavaly nyáron agyhalott állapotban adott életet gyermekének a debreceni klinikán. Jogi és morális dilemmát okozott orvosainak, hogy mi történjen a gyerekkel, aki – miután a család kérte, hogy mentsék meg -, gyakorlatilag biológiai inkubátornak használta az édesanyja testét, egészen a születésig. A magzat az ultrahangos felvételeken aktívan mozgott, szépen fejlődött és végül egészségesen világra is jött. Az édesanyát azonban az orvosok már nem tudták megmenteni.

Egy hasonló történet került most napvilágra Kínában. Zhang Rongxiang 2010-ben szenvedett autóbalesetet. A várandós fiatalasszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kómába esett. Öt hónap múltán orvosai császármetszéssel segítették világra a kisbabáját. Zhang egészséges kisfiúnak adott életet.

Az orvosok azonban nem kecsegtették túl sok jóval a családot. A nő férjének azt mondták, próbáljon megbarátkozni a gondolattal, hogy párja már sosem fogja látni gyermeküket, ugyanis elenyésző esély van arra, hogy valaha magához térjen öntudatlan állapotából. A férfi azonban egy pillanatra sem adta fel a reményt. Rendszeresen látogatta a kicsivel együtt a feleségét.

Egy napon aztán, két és fél évvel a tragédia után az asszony egyszercsak kinyitotta a szemét. Azt látta, hogy egy kisfiú játszik önfeledten az ágya szélén. Arról azonban fogalma sem volt, hogy a gyerek ki lehet. Hogy mi történt ezután, kiderül a zacc.cafeblog.hu írásából.

Kómába esett, terhesen ébredt fel

Szegény Gemma Holmes tavaly súlyos közlekedési balesetet szenvedett, eltört a gerince, és a fejét is alaposan beverte – kómába esett. Amikor hat hét múlva felébredt, az orvosok meglepő hírt közöltek vele: kiderült, hogy terhes. Nem a kómában esett teherbe, hanem előtte, de Holmes nem emlékezett az apa kilétére. Viszont megtartotta a babát, üzenetnek vélte, hogy a kis magzat túlélt ennyi megpróbáltatást. A szülés nem volt egyszerű, császármetszést kellett alkalmazni a törött gerinc miatt, de végül a baba egészségesen bújt ki a napfényre. Itt olvashat bővebben az esetről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik