Élet-Stílus

Volt szerelmének szült az olasz apáca

A nő állítja, nem tudta, hogy terhes, de azt nem tagadta, hogy hónapokkal ezelőtt összegabalyodott egykori szerelmével.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, egészséges kisfiúnak adott életet az az El Salvadorban élő, 31 éves apáca, akit a múlt héten kínzó hasfájással szállítottak kórházba. Noha Roxana nővér és kísérői váltig állították, a tüneteket egyszerű gyomorrontás, vagy ételmérgezés okozhatja, az orvosok számára hamar egyértelművé vált, hogy az apáca szülni fog.

Néhány órával később adott életet egészséges kisfiának, akit a pápa után Francesconak nevezett el. Roxana nővér egyébként a kórházban folyamatosan tagadta, hogy tisztában lenne azzal, hogy terhes. Mint mondta, a pocakját egyszerű felfúvódásnak gondolta, amit a rossz táplálkozásra fogott. Egyébként még most sem tudja felfogni mi történt vele, csak abban biztos, hogy gondoskodni fog a gyermekéről, mert isten ajándékának tartja.


Távoznia kell a rendből, de boldog, hogy anya lett
Forrás: The Daily Mail

Az eset egyébként komoly felháborodást keltett országszerte, főként azért, mert 2012-es bevonulása után Roxana tisztasági és önmegtartóztatási esküt tett. Amikor arról kérdezték, mindezek után hogy érzi magát, azt válaszolta: „Hogy hogy érzem magam? Inkább anyának, mint apácának.”

Benedetto Falcetti atya, a helyi katolikus karitász feje elmondta, Roxana nővér minden valószínűség szerint akkor botlott meg, amikor tavaly áprilisban hazatért, hogy meghosszabbítsa útlevelét. „Feléleszthette egy régi szerelem lángját” – idézte az atyát a Telegraph című brit lap. Az ügyben egyébként megszólalt a helyi püspök, Delio Lucarelli is, aki elmondta, Roxanának mindenképpen el kell majd hagyni nővéreit, mert nem tudta, hogyan álljon ellent a kísértésnek.

A magára maradt kismama segítségére a kórházi személyzet sietett, akik használt rugdalózókat, ruhákat és a gyerekneveléshez nélkülözhetetlen eszközöket gyűjtenek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik