Belföld

Nyolcig nyitva a fővárosi temetők

Meghosszabbított nyitva tartással és megerősített rendészeti szolgálattal várják a halottak napja kapcsán a budapesti temetőkbe kilátogató több százezer embert.

Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. vezérigazgatója ismertette csütörtökön, hogy péntektől jövő hét szerdáig nem lesznek temetések, és a sírgondozás kivételével tilos bármilyen más jellegű munka a temetőkben, hogy ne zavarják a kegyeleti megemlékezéseket.

A temetők már e hét hétfőjétől reggel 7-től este 8-ig tartanak nyitva. Jövő héten csütörtökön áll vissza a korábbi rend, az 5 óráig tartó nyitva tartás. A temetőirodákban szombattól keddig ügyeletet tartanak – közölte a vezérigazgató.

Tájékoztatása szerint a várható nagy gyalogos forgalom miatt autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Újköztemetőbe lehet behajtani a következő napokban. A többi temetőbe szombattól keddig nem lehet autóval behajtani, de rendkívül indokolt esetben, nagyon idős vagy járóképtelen embert szállító autó behajthat délelőttönként a temetőbe. Az Újköztemetőben szombattól szerdáig ingyenesen használható mikrobuszok segítik majd a közlekedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik