Szórakozás

A brit királyi család most kezdett el foglalkozni az ausztrál tüzekkel

Erzsébet királynő a nemzetközösség fejeként adott ki hivatalos közleményt.

II. Erzsébet királynő a Nemzetközösség feje, vagyis vezetője egy olyan nemzetközi szervezetnek, amelyet túlnyomórészt a Brit Birodalomból kialakult független államok hoztak létre. Ennek tagja Ausztrália is, ahol július óta tombolnak bozóttüzek, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy könnyen megfékeznék a lángokat. A hivatalos statisztikák szerint az elmúlt fél évben 18 ember veszítette életét a tűz következtében, csak Új-Dél-Wales szövetségi államban 1300 ház vált a hamu martalékává, és legkevesebb félmilliárd állat halt meg a vadonban.

Ausztrália lángokban, az amazóniai erdőtűz ehhez képest semmi volt
Hatszor akkora terület égett már porrá Ausztráliában, mint tavaly Brazíliában. A katasztrófa elkerülhetetlen, de a miniszterelnök inkább a szénipart védi.

A brit királynő ennek kapcsán osztott meg január 4-én egy hivatalos közleményt:

Mély szomorúsággal tölt el a hír, hogy a megfékezhetetlen bozóttüzek milyen pusztító hatással vannak Ausztrália több részén. Köszönetet mondok a segítő szervezetek dolgozóinak, akik a saját életüket kockáztatva mentik a rászoruló közösséget. Fülöp herceggel imáinkat küldjük minden ausztrálnak ebben a nehéz időszakban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jan 4, 2020 at 11:08am PST

Ezzel egyidőben posztolt Kensington Royal is, vagyis Vilmos és Katalin hivatalos Instagram-oldala, akik Erzsébet közleményéhez hasonlóan fogalmaztak, majd megosztottak egy fotót egy lángok előtt ugráló kengururól.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Jan 4, 2020 at 12:13pm PST

És természetesen posztolt a témában a Harry herceg és Meghan hercegné által kezelt Sussex Royal is. A hercegi pár 2018-ban járt Ausztráliában, és ahogy írják, emiatt úgy érzik, személyesen is érintettek a krízisben. Közleményükben megemlítették a kaliforniai és afrikai tüzeket, illetve a hatalmas 2019-es amazonasi tüzet is. Posztjukban több segítőszervezet oldalát is megosztották, ha valaki adományával szeretné támogatni a mentési munkálatokat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Jan 4, 2020 at 11:48am PST

Kiemelt kép: Harry herceg és Meghan hercegné 2018-as ausztrál körútjukon – Pool/Samir Hussein/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik