Belföld

Munkaidő-kedvezmény véradóknak?

Munkaidő-kedvezményt javasol a véradók számára az MSZP, ha a szocialisták a következő ciklusban is kormányra kerülnek - közölte Kárpáti Zsuzsa szocialista képviselő az MTI-vel.

A képviselő a Véradás napja alkalmából tartott telefonos sajtótájékoztatóján elmondta, az MSZP a következő ciklusban az érdekegyeztető tanács elé szeretné vinni azt a javaslatot, hogy a véradók a véradás illetve az azt követő rekreáció idejére részesüljenek munkaidő-kedvezményben. Azon is gondolkodnak, hogy a többszörös véradókat foglalkoztató munkaadókat hogyan preferálják, például adókedvezmények, vagy önkéntes pénztárakba történő befizetések kedvezménye révén.

A szocialista párt azt is meg kívánja vizsgálni, hogy az egyházakat milyen módon lehetne bevonni a véradás szervezésébe, a véradásra történő mozgósításba.

A képviselő véleménye szerint a társadalomnak és valamennyi politikai pártnak közös érdeke az, hogy megbecsülését fejezze ki a véradók iránt, hiszen a véradás emberi életeket menthet meg békeidőben is.

Elmondta azt is, hogy a kormány befejezte az Országos Vérellátó szervezeti átalakítását, eleget tesz a biztonságos vérellátás állami feladatának, biztosítja a vérellátás szervezését és a nemzeti vérkinccsel történő gazdálkodást. Ebben a kormányzati ciklusban vált először lehetővé – a reklámtörvény módosításával -, hogy a véradásra való felhívás közérdekű hirdetésnek minősül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik