Sport

Elszabadult motor okozott félelmetesen nagy bukást

Valenciában került sor a gyorsaságimotoros-világbajnok idei utolsó futamára, és a legkisebb kategória, a Moto3 versenyét már a harmadik körben meg kellett szakítani piros zászlóval.

A 11-es kanyarban Carlos Tatay vesztette el az uralmát a motorja fölött, elcsúszott, majd a mögötte érkező Jeremy Alcoba beleszaladt.

Tatay motorja önálló életre kelt, és visszatért a pályára, ami újabb balesetet okozott, mert az érkező Dennis Foggia ütközött vele, és a levegőben szaltózva hatalmasat esett.

Foggiát sokáig ápolták a pályán, majd mentővel vitték kórházba, az első jelentések alapján agyrázkódással megúszta.

A versenyt később újraindítottak, de már csak 15 kört kellett megtenniük a motorosoknak. A tapadás azonban nem volt az igazi, ennek Lorenzo Dalla Porta látta a kárát, aki három másik ellenfelét is magával rántotta az eséssel.

A futam végül az utolsó kanyarban dőlt el, Sergio García ekkor került Andrea Migno elé, és néhány centit meg tudott őrizni az előnyéből, öt ezred döntött kettőjük között. A dobogóra még Xavier Artigas állhatott.

A vb-cím sorsa már korábban eldőlt, Dalla Porta 279 pontot gyűjtve lett a kategória királya.

A MotoGP és a Moto2 végeredményéért ide kattintson.

Eredmény, Valenciai Nagydíj, Moto3:

1. Sergio García (spanyol, Honda) 25:17.918 perc
2. Andrea Migno (olasz, KTM) 0.005 mp hátrány
3. Xavier Artigas (spanyol, Honda) 0.180 mp h.

 

A vb-pontverseny végeredménye (élcsoport): 1. Lorenzo Dalla Porta (olasz, Honda) 279 pont, 2. Aron Canet (spanyol, KTM) 200, 3. Marcos Ramirez (spanyol, Honda) 183

Ajánlott videó

Olvasói sztorik