Élet-Stílus

Képtelen kinyitni a száját az egyéves kisfiú

Hiába vizsgálják születése óta, az orvosok sem tudják, mi baja a fiúcskának. A szülők az interneten keresnek megoldást.

„Abban bízunk, hogy az internet segítségével eljuthatunk egy olyan szakemberhez, aki ráismer a tünetekre és segít a gyermekünkön” – nyilatkozták a kis Wyatt Scott szülei az ABC News amerikai hírcsatornának azután, hogy kisfiuk betöltötte első életévét.

A kanadai kisfiú, aki tavaly június 27-én, látszólag teljesen egészségesen született, ugyanis ritka betegségben szenved: olyan szájzára van, aminek az orvosai se az okát, se az ellenszerét nem tudják. „Annyira boldogok voltunk, hogy végre a kezünkben tarthattuk őt, hogy fel se fogtuk, hogy valami baj van. Csak akkor ijedtünk meg, amikor a nővér közölte velünk, Wyatt száját még szétfeszíteni sem lehet.”


Képek forrása: Scott family 

Hosszadalmas és eredménytelen orvosi vizsgálatok következtek ezután, mely során az orvosok megállapították, Wyatt úgynevezett kongenitális spazmussal, más néven szájzárral született, ám azt sajnos nem tudták megmondani, miért. „Minden vizsgálatunk negatív, így még ma sem tudjuk, a kis Wyatt miért nem tudja kinyitni a száját. Ezt leszámítva ugyanis teljesen egészséges kisfiú” – nyilatkozta a gyerek kezelőorvosa, dr. J. P. Vaccani.

A szakember hozzátette, jelenleg botoxinjekciókkal kezelik a kisfiút, abban a reményben, hogy a szer ellazítja az izmokat, és lehetővé teszi, hogy Wyatt – ha csak résnyire is – de kinyithassa a száját. Miközben az orvosi tesztek sorra negatívan érkeztek vissza, a szülők úgy döntöttek, kezükbe veszik az irányítást és létrehoztak egy weboldalt – whatswrongwhitwyatt.com címen – ahol azoknak a jelentkezését várják, akik már találkoztak hasonló esettel, vagy tudják a gyógymódot.

 

A kisfiú kezelőorvosa szerint a weboldalnak köszönhetően már sikerült felvenniük a kapcsolatot egy fogorvossal, aki elmondása szerint ismer olyan gyermeket, aki hasonló rendellenességgel született.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik