Sport

Birkózó-vb: Korpási Bálint bronzérmet nyert

A BVSC versenyzője a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a nur-szultani birkózó-világbajnokságon állhatott a dobogó harmadik fokára, miután a dél-koreai Li Dzsi Jeont 9-0-s, technikai tussal verte. Ez sorozatban a negyedik világbajnoki érme.

Volt egy teljes napom, hogy elfelejtsem a döntőbe jutásért elszenvedett vereségemet. Ha az örményt kapom, talán nehezebb dolgom lett volna. A délután folyamán csináltunk egy gyors videóelemzést, hogy mit csinál az őt legyőző dél-koreai és úgy látszik, megtaláltuk az ellenszert, sima győzelem lett belőle

– nyilatkozta Korpási Bálint a győztes meccse után.

Vasárnap Lőrincz Viktor négy győzelemmel jutott be a hétfői döntőbe, Krasznai Máténak (67 kg) és Kiss Balázsnak (97 kg) viszont kevés sikerélményben volt része. Utóbbi ugyan a selejtezőben legyőzte osztrák riválisát, a 32 között viszont technikai tussal kikapott a kubai Gabriel Rosillótól és kiesett, ahogy a rögtön első meccsén technikai tussal veszítő Krasznai is.

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor világbajnoki döntős
A 87 kilogrammos Lőrincz Viktor 1-1-es döntetlen után a szabályok értelmében később szerzett ponttal legyőzte a vb-ezüstérmes üzbég Rusztam Asszakalovot a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs vb-elődöntőben.

Hétfőn további három magyar kötöttfogású, Torba Erik (60 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lám Bálint (130 kg) mutatkozik be a vb-n, míg Lőrincz Viktor a magyar idő szerint 14.00-kor kezdődő finálés programban csap össze az ukrán Zsan Belenyukkal.

Birkózó-világbajnokság, Nur-Szultan

kötöttfogás 55 kg:

1. Nugzari Tsurtsumia (Georgia)
2. Horlan Zakansa (Kazahsztán)
3. Ogava Sota (Japán) és
Eldaniz Azizli (Azerbajdzsán)
a döntőben:
Tsurtsumia-Zakansa 9-0 – technikai tus

kötöttfogás 63 kg, világbajnok:

1. Ota Sinobu (Japán)
2. Stefan Marjanyan (Oroszország)
3. Almat Kebispajev (Kazahsztán) és
Szlavik Galsztyan (Örményország)
a döntőben:
Ota-Marjanyan 10-4

kötöttfogás 72 kg, világbajnok:

1. Abujazid Mancigov (Oroszország)
2. Aram Vardanyan (Üzbegisztán)
3. KORPÁSI BÁLINT és
Ajk Mnacakanyan (Bulária)
a döntőben:
Mancigov-Vardanyan 9-0 – technikai tus

kötöttfogás 82 kg, világbajnok:

1. Lasha Gobadze (Georgia)
2. Rafig Huseynov (Azerbajdzsán)
3. Szaejd Morad Abdvali (Irán) és
Hszian Haj-tao (Kína)
a döntőben:
Gobadze-Huseynov 5-3

(Nyitókép: Korpási – pirosban – a döntőbejutásért az orosz ellenfele ellen alulmaradt, forrás: Magyar Birkózó Szövetség)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik