Sport

Vb-elődöntőbe menetelt, de ott nagyon kikapott a magyar birkózó

A tavaly ezüstérmes Korpási Bálint technikai tussal kikapott Abujazid Mancigovtól a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szombati nyitónapján, írja az MTI.

A BVSC világ- és Európa-bajnoka délelőtt kirgiz és azeri ellenfelét is 6-0-ra verte, így magabiztosan menetelt a legjobb négy közé, ott azonban emberére akadt az idei Eb-győztes személyében.

A mérkőzés elején mindkét versenyző óvatos volt, így a magyart és az oroszt is figyelmeztette a bíró passzivitásért. Ezt követően viszont Mancigov akcióba lépett, egy mögékerüléssel kétpontos előnyt szerzett, de a földön is aktív maradt, kiemelte Korpásit, azonban a dobása már nem jött össze. A szünet előtti másodpercekben Mancigov kitolással próbálkozott, Korpási pedig egyensúlyát vesztette, így az orosz a hátára döntötte a szőnyeg szélén, azaz három perc után tetemes, hatpontos előnybe került. A szünet utáni folytatás nem tartott sokáig, ugyanis egy újabb mögékerüléssel kialakult a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbség.

Korpási vasárnap a bronzmérkőzésen javíthat egy vigaszágról érkező rivális ellen. A második napon pedig bemutatkozik a 67 kilós Krasznai Máté, a 87 kilogrammos Lőrincz Viktor és 97 kilós Kiss Balázs.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik