Sport

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor világbajnoki döntős

A 87 kilogrammos Lőrincz Viktor 1-1-es döntetlen után a szabályok értelmében később szerzett ponttal legyőzte a vb-ezüstérmes üzbég Rusztam Asszakalovot a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs vb-elődöntőben, így életében először világbajnoki döntőt birkózhat. A hétfő esti fináléban  Zsan Belenjuk, az ukránok 2015-ös világbajnoka, az idei Eb-győztese lesz Lőrincz ellenfele – számolt be a szövetség facebook oldalán.

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor elődöntős
Az érem még nem biztos, de az már igen, hogy a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában olimpiai kvótát szerzett a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A terv az első három percben tökéletesen megvalósult: másfél perc után a magyar ment parterbe (0-1), az üzbég pedig nem tudott rajta akciót csinálni, a szünetig pedig meddő állóharc folyt a szőnyegen.

A félperces pihenő után Lőrinc – ahogy ígérte – nagyobb sebességre kapcsolt, aminek az üzbég intése lett az eredménye. Lentről a kétszeres vb-harmadik magyar jól összefogta ellenfelét, s hosszas előkészítés után biztató pörgetési kísérletbe kezdett, ám nem sikerült átbillentenie riválisát, így maradt a döntetlen (1-1), ami viszont a később szerzett pont miatt neki kedvezett. Az utolsó alig egy percben már érezhető volt, hogy Aszakalov ereje elfogyott, ment ugyan előre, ám Lőrincz stabilan állt a lábán, végig koncentrált maradt és kivédekezte az időt, ami azt jelenti, hogy karrierje első világbajnoki fináléjára készülhet.

Végre sikerült, döntőt birkózhatok. Nem volt egy szép meccs az biztos, de most erre volt szükség. Nagyon vigyáznom kellett Aszakalovra, ma mindenkit eldobált, ráadásul lentről mindig veszélyesen támad vissza, a pörgetést is ezért nem erőltettem jobban. Tudtam, hogy állásból nem lesz gond, elképesztően örülök

– mondta a vegyeszónában Lőrincz az MTI helyszínen lévő tudósítójának.
A vasárnapi esti programban később Korpási Bálint lép még szőnyegre – az olimpia műsorán nem szereplő – 72 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésen a dél-koreai Li Dzsi Jeon ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik