Belföld

Tarlós: Az értelmi fogyatékosokkal semmi bajom

Ne provokáljon, viszonthallásra – csapta rá a Népszava munkatársára a telefont Tarlós István, miután az újságíró azt kérdezte tőle, a Tordai Bencével folytatott vitában miért bántotta meg az értelmi fogyatékkal élőket. A főpolgármester végül nem hagyta válasz nélkül a Népszavát, SMS-ben azt írta, hogy:

Egyébként erőltetett heccelési kísérlet. Az értelmi fogyatékosokkal semmi bajom. A ripacskodó Tordait kritizáltam, mint annyian mások. Kár hergelni olyan embereket, akiket eszembe sem jutott megbántani. Ez olyan népszavás, olyan karácsonyos. Arra utaltam, Tordai talán nincs ítélőképessége 100 százalékos tudatában. Ami nem szégyellnivaló, de nem biztos, hogy politikai vezetőnek kell állnia.

Tarlós arra a kérdésre, hogy elnézést kér-e az értelmi fogyatékkal élők érdekvédelmi szövetségétől, azt válaszolta, hogy „ha így értelmezték, feltétlenül, de elég nyilvánvaló, hogy félremagyarázás forog fenn”. Tordai szerinte egy hírhedt provokátor, és nem ellenfél.

Úgy látszik, ez Karácsonyék “vitastílusa”. Gondolom, a zuglói ügyek helyett

– mondta Tarlós arra a felvetésre, hogy szerinte nem veszít-e méltóságából és népszerűségéből azzal, hogy megafonnal ordít egy másik politikus arcába.

Tarlósnak üzent az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szövetsége
Arra reagáltak, hogy a főpolgármester szellemi fogyatékosnak nevezte Tordai Bencét.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik