Belföld

Tarlósnak üzent az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szövetsége

„A vitában érvelni illik, nem fogyatékosozni! Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége felhívja a figyelmet arra, hogy az értelmi fogyatékosság vagy szellemi fogyatékosság pejoratív jelzőként, a vitapartner minősítéseként való használata minden jó érzésű ember számára sértő és megalázó” – írja Facebook-bejegyzésében a szervezet arra reagálva, hogy Tarlós István főpolgármester pénteken szóváltásuk során többször is szellemi fogyatékosnak nevezte Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét.

„A választáson jól meg fogom verni a maguk tutyimutyi főnökét” – itt a felvétel a megafonos Tarlósról
Megafonba kiabált Tarlós István, majd leegyszálbelezte a párbeszédes Tordai Bencét. „Menjen a csodába, maga szerencsétlen alak”, zárta a vitáról szóló vitát a főpolgármester.

Felhívják a figyelmet továbbá arra is, hogy Magyarországon több mint ötvenezer értelmi fogyatékossággal élő ember él, az ő, és a családjaik élete szempontjából hosszútávú következményei vannak annak, ha az állapotukat jelölő kifejezés a közbeszédben negatív jelzőként terjed el, különösen akkor, ha közszereplő, hivatalos személy tesz ilyen kijelentéseket.

„Közszereplő, hivatalos személy semmilyen körülmények között nem alkalmazhatja ezeket a kifejezéseket sértésként, mert ez káros és diszkriminatív” – közölték.

A vitában érvelni illik, nem fogyatékosozni!Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi…

Közzétette: ÉFOÉSZ Központ – 2019. szeptember 13., péntek

Megtámadták Tordai Bencét
Egy interjú közben kezdték lökdösni, aztán belekaptak a szemébe.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik