Belföld

Több közlekedési bűncselekmény Budapesten

Budapesten 2004-ben 115 500 közvádas bűncselekmény vált ismertté, 6,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A legjelentősebben a közlekedési büncselekmények száma emelkedett, 18 százalékkal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények kétharmadát képező vagyon elleni bűncselekmények száma alig változott: 0,3 százalékkal emelkedett az előző évhez viszonyítva.

A bűncselekmények ötödét képviselő közrend elleni bűncselekmények száma 16 százalékkal, a kis súlyarányt képviselő gazdaságiaké 7,5 százalékkal, a közlekedésieké pedig 18 százalékkal nőtt. A személy elleni bűncselekmények száma – az előző évi jelentős növekedés után – ötödével, 2652-re csökkent.

Pest megyében a 2004. év folyamán 39 000 bűncselekmény vált ismertté, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva 2,3 százalékkal nőtt. Ezen belül a bűncselekmények legnagyobb hányadát képező vagyon elleni bűncselekmények száma kismértékben, 0,7 százalékkal tovább csökkent.

A közrend elleni bűncselekmények száma 6,9 százalékkal, a közlekedési bűncselekményeké 13 százalékkal meghaladta meg az egy évvel korábbit. Az előző évinél 67-tel több, 1552 személy elleni bűncselekményt követtek el. A 2003. évhez hasonlóan, a kis súlyarányt képviselő gazdasági bűncselekmények száma emelkedett a legnagyobb mértékben, 41 százalékkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik