Sport

Az agysérülésben elhunyt bunyós edzője szerint ez benne van a pakliban

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kórházban elhunyt a Subriel Matis elleni bokszmeccse után agyműtéten átesett Makszim Dadasev. A 28 éves orosz bokszoló a mérkőzésen egyszer sem került a földre, de akkora pofonokat kapott, hogy összeesett a ringben.

Edzője, Buddy McGirt néhány nappal a tragédia után már összeszedetten, sőt igen reálisan látja, mi is történt pontosan: egyszerűen ez a sport ilyen, egy hasonló sérülés mindig benne van a pakliban.

Itt jössz rá, hogy milyen sportban is dolgozunk. Az edzéseken minden jól csinált, nem volt problémája, aztán mégis megtörtént. Az agyam zakatol: mit kellett volna máshogy csinálnom? Nem jövök rá, mert az edzéseken minden rendben volt. Ez egyszerűen egy ilyen sport, egyetlen ütés is elég, hogy ez történjen. A 11. menetben láttam, hogy nincs magánál, akkor már eldöntöttem, mit fogok tenni. Csak azért kértem engedélyt tőle bedobni a törölközőt, mert tiszteltem, de tudtam, mit kell tennem. Nem akartam visszaengedni bunyózni többet

mondta az ESPN-nek McGirt.

Dadasev profi pályafutása során 14 meccsen 13 győzelmet aratott, egyetlen vereségét éppen élete utolsó mérkőzésén szenvedte el.

Kiemelt kép: Scott Taetsch/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik