Sport

Vívó-vb: négyből egy magyar kardozó vérzett el

Csütörtök reggeltől éremért vívnak a férfi kardozók és a női párbajtőrözők. Hatból öt magyar vívó vette sikerrel az első akadályt, azaz jutott a legjobb 32 közé.

A párbajtőröző lányok  közül elsőként Muhari lépett pástra Pauline Brunner ellen, és sima győzelmet aratott. Az első tust még a svájci adta, utána azonban gyorsan jött az egyenlítés, majd a még csak 16 éves magyar nyugodt és pontos vívással folyamatosan lépett verte 15-6-ra ellenfelét, pedig Brunner jóval előtte áll a világranglistán.

Az ugyancsak első felnőtt vb-jén szereplő, 21 éves Nagy Kinga szintén sikerrel vette az első akadályt, a kazah Uljana Balaganszkaját verte 15-12-re úgy, hogy 3-3 után vette át a vezetést és utána végig irányította az asszót.

Szatmári András: A kardválogatott akkor vív kiemelkedően, ha Szilágyi Áronnak és nekem is napom van
A 27 év után 2017-ben egyéni világbajnok címet szerző kardozó példaértékű szeretettel és tisztelettel beszél sportágáról, mestereiről és a magyar tradíció jelentőségéről. Interjú.

Férfi kardozók közül Sziágyi Áron kiemeltként a hongkongi Low Ho Tint búcsúztatta 15:11-gyel, míg Gémesi Csanád egy belga fiatalt, Arne De Riddert küldte zuhanyozni 15:7-el. Szatmári András is győzelemmel kezdett és jutott a legjobb 32 közé. A 2017-es egyéni világbajnok a grúz Mikeil Mardalesvilit győzte le (15-10).

Egyedül Decsi Tamásnak nem sikerült a továbbjutás, őt az egyiptomiak 21 éves, kétszeres afrikai bajnoka, Mohamed Amer ejtette ki (7:15).

(Kiemelt képen Szilágyi Áron, fotó: MTI/Czagány Balázs)

Vívó-vb, 64-es tábla, férfi kard, női párbajtőr

Női párbajtőr
Muhari Eszter–Pauline Brunner (svájci) 15:6
Nagy Kinga–Uljana Balaganszkaja (kazah) 15:12

Férfi kard
Szilágyi Áron–Low Ho Tin (hongkongi) 15:11
Gémesi Csanád–Arne De Ridder (belga) 15:7
Decsi Tamás–Mohamed Amer (egyiptomi) 7:15
Szatmári András–Mikeil Mardalesvili (grúz) 15:10

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik