Tudomány

Musk vagy nagy troll, vagy hülye

A SpaceX-vezér Elon Musk az utóbbi időkben egyre többször hoz össze bizarr tweeteket. Volt olyan, hogy egyszerűen lepedofilozta a barlangban rekedt gyermekeket mentő egyik búvárt – ebből aztán per is lett –, máskor április 1. alkalmából egy saját számos tett közzé, nemrég pedig a Twitteren jelentette be, hogy törölte magát az oldalról. Musk viselkedése egyre furcsább, egyes források szerint a becsavarodás hátterében a munkamánia és a gyógyszerek állnak.

Gyógyszereket sejtenek Elon Musk egyre furcsább viselkedése mögött
Meg azt, hogy heti 120 órát dolgozott, és 2001 óta nem volt hosszabb vakáción.

A hétvégén ismét sikerült nagyot alkotnia, amikor egyik nagy álmával, a Mars meghódításával kapcsolatban tweetelt. A bejegyzésen egy poszter látható, amely a vörös bolygó elfoglalását hirdeti. A tweettel azonban van egy elég nagy probléma.

A poszteren ugyanis nem a Mars, hanem a Hold látható.

Elképzelhető, hogy Musk a képpel csak trollkodni próbált, talán Donald Trump június eleji zavaros tweetjére reagált, melyben az elnök arról írt, hogy a Mars meghódításának a Hold is a része.

A Musk által megosztott grafika már korábban is feltűnt SpaceX-hez köthető termékeken, igaz, ezek nem voltak hivatalosak.

Kiemelt fotó: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik