A szakemberek 15 évig dolgoztak a különleges növény kifejlesztésén, melyhez hagyományos növénynemesítési eljárást alkalmaztak. Hangsúlyozták, az ausztrál ananászhoz semmiféle génmanipulációs technikát nem használtak. Az ausztrál szupergyümölcs ennek köszönhetően nem csupán nagyobb és ízletesebb lett fajtársainál, de megnőtt C-vitamin-tartalma is. Valamivel kevesebb C-vitamin van 100 milliliter ausztrál ananászlében, mint a frissen facsart narancslében, de még így is kétszer annyi, mint amennyi a hagyományos ananászban van.
Ausztráliának azért különlegesen fontos az ausztrál ananász fogadtatása, mert az ország keleti részén fekvő Queensland tagállam 14 milliárd forintnak megfelelő dollárbevételt remél a termeléséből. A szupergyümölcs kedden került a zöldségesek polcaira, a mezőgazdasági miniszter szerint ezzel új jövő nyílt meg a gyümölcs előtt.