Élet-Stílus

Megkezdődött a Borfesztivál

Közép-Európa egyik legrangosabb és legnépszerűbb rendezvényén több tízezren ismerkedhetnek a hazai és külföldi borkülönlegességekkel.

Szeptember 6-án és 7-én Boregyetem várja az érdeklődőket, ahol az előadók között, többek között meghallgathatják Romsics Lászlót, a Törley Pezsgőpincészet főborászát, illetve a magyar rosékirályt, Dúzsi Tamást is. Az idén nagykorúvá váló, azaz 19. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál díszvendége ezúttal nem ország, hanem a Kárpát-medence határon túli magyar borászata.

Szeptember 8-ától kezdődik a budavári ünnepi forgatag, ahol 15 ország, több mint 200 borászata csábítja a látogatókat. A hazaiak mellett bemutatnak neves, külföldi borkereskedőket és a vendégrégió számos borkülönlegességét is. Az idei eseményről sem hiányozhat a borbíráló tréning, a Fesztivál Bora választás, a pezsgőlovag avatás, néptánc-gála és sok játék és meglepetés. A focirajongók is örülhetnek, mert a Borfesztiválhoz kapcsolódva a Magyar BorÁsz válogatott idén a Német BorÁsz válogatottal mérkőzik.

Végül az idén is lesz – szeptember 17-én – jótékonysági borárverés. Az árverésből befolyt összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az árvízkárosultak megsegítésére fordítja.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Borfesztivál részletes programja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik