Tech

Ez az igazság az olvasatlan Messenger üzenetekről

Az interneten rendre bukkannak fel olyan virális cikkek, amelyek arról írnak, hogyan olvashatunk el úgy egy beérkező üzenetet a Messengerben, hogy a másik félnek ne jelezze ki a csevegő a Látta (Seen) státuszt. Az már senkinek sem újdonság, hogy a csetablak jobb alsó sarkában a rendszer megjelenít egy úgynevezett „időpecsétet” (time stamp), amivel percre pontosan láthatjuk, hogy a címzett mikor olvasta el a mondanivalónkat. Ekkor alakul át az addig kék háttérrel kitöltött, pipát ábrázoló karika a címzett profilképévé.

Forrás: Facebook

Mai ingerekkel teli világunkban egyáltalán nem ritka, hogy valaki épp a villamoson nyit meg egy üzenetet (akár véletlenül), de válaszolni már nincs ideje, vagy még gondolkodna rajta, és udvariasabb opcióként olvasatlanként hagyna a levelet – sokakat frusztrál ugyanis, hogy a válasz nem érkezik rögtön.

Ha lenyitjuk az üzeneteinket, felfigyelhetünk arra, hogy ha a kurzort a beszélgetés felé húzzuk (mobilon pedig kettőt bökünk rá), megjelenik az üres körrel jelzett Megjelölés olvasatlanként opció. Több cikkben ajánlják tévesen, hogy az üzenetet nyugodtan olvassuk el, majd gyorsan állítsuk át olvasatlanra, így a másik fél számára is úgy tűnik, hogy nem láttuk.

Az üres körrel állítható olvasatlanra az üzenet – Forrás: 24.hu

Ez azonban téves feltételezés: csak számunkra fog olvasatlanként megjelenni az üzenet, hogy így jelezze, van még mire válaszolnunk, így később kisebb rá az esély, hogy elkeveredik.A küldőnél továbbra is látható lesz az időpont az ablakban, nincs rá mód, hogy eltüntessük.

A dörzsöltebbek épp ezért inkább azzal a lehetőséggel élnek, hogy mobilon a kezdőképernyőre érkező push értesítések közt húzzák le az üzenet tartalmát, hiszen amíg nem lépünk be a Messenger appba, addig nem készül időpecsét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik