Tech

A Messengerbe is jönnek a Facebook új gombjai

Tegnap írtuk, hogy néhány felhasználónál frissült a facebookos Reakciók kinézete: az Imádom, Vicces, Hűha, Szomorú és Dühös érzelmeket kifejező gombokat színátmenettel és új animációkkal dobták fel a fejlesztők. A népszerű ikonok viszont nemcsak a közösségi oldalon alakulnak át, hanem a Messengerben is, hamarosan ott is új dizájnnal találkozhatunk, amit már tesztelnek is a Facebooknál.

Az új változatokat szokás szerint Jane Manchun Wong szúrta ki az app forráskódjában, viszont a tegnap bemutatott új reakciógombokkal ellentétben ezekkel mi még nem találkoztunk a Messengerben (sem mobilon, sem asztali gépen). Viszont abból kiindulva, hogy a Facebook új, animált reakciógombjai már élesedtek Magyarországon, arra következtetünk, hogy pár napon, maximum pár héten belül már az üzenetküldő szolgáltatásban is megjelennek a dinamikusabb lehetőségek.

Nem ez lesz ugyanakkor az egyetlen újdonság a Messengerben, hiszen Jane azt is felfedezte, hogy a közösségi oldalnál már tesztelik a reakciók előhívásának új módját is: jelenleg pár pillanatig nyomva kell tartanunk az ujjunkat azon üzenet felett, amire szeretnénk kis ikonnal reagálni (vagy válaszolni), a jövőben ugyanakkor ennél valamivel egyszerűbb lesz a művelet, ugyanis elég lesz rábökni a kiválasztott szövegre, és azonnal meg fog jelenni a hét kis animáció vagy a közvetlen válasz lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik