Sport

Lengyelországból üzenik: mindegy milyen erős a Veszprém, nyerni akar a Kielce

A Veszprém kézilabdacsapata idén ismét bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a fináléba jutásért pedig a lengyel Kielcét kellene legyőzni. Azt a Kielcét, amelyről rossz emlékei vannak a magyar csapatnak, mivel a 2016-os döntőben kilencgólos hátrányt ledolgozva tudott nyerni.

David Davis: A lehető legrosszabb ellenfelet kaptuk a sorsoláson
A Telekom Veszprém vezetőedzője nem volt felvillanyozva a Bajnokok Ligája-sorsolás után.

Bár a sorsolás utáni első nyilatkozat az volt a klub részéről, hogy a Barcelonát akarták mindenáron elkerülni, a vezetőedző, David Davis szerint a lehető legrosszabb ellenfelet kapták. A Kielcénél nem törődtek ezzel, ahogy azt Uros Zorman elmondta, itt már minden ellenfél nagyon erős.

A PSG-vel sem akartunk összekerülni a negyeddöntőben, aztán mégis ezt hozta a sors. Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a Final Fourba, a sorsolásra pedig semmi ráhatásunk nincs, szóval csak elfogadjuk azt. Kemény ellenfél lesz a Veszprém, de a másik két csapat is az. Természetesen vannak céljaink, nem csak azért megyünk Kölnbe, hogy ott legyünk, nyerni szeretnénk

– mondta a 39 éves szlovén a sportowefakty.pl-nek, majd úgy folytatta:

Itt már bármi megtörténhet. Tavaly sem várta senki a Montpellier győzelmét. Az esélyesek ide nem nyerni járnak. Egy mérkőzés van, szóval sokszor annyi múlik minden, milyen lábbal kelsz fel.

A Veszprém ebben a szezonban kétszer is legyőzte a Kielcét, igaz, mindkétszer szoros csatában, egyszer két, egyszer pedig egyetlen góllal.

Ezek minimális vereségek voltak nagy-nagy küzdelem után. Hasonló csatára számítok Kölnben is. Aki egy kicsit is szerencsésebb, az fog továbbjutni az elődöntőből

– mondta Dujsebaev.

A két elődöntőre június 1-jén, szombaton kerül sor 15.15-től, illetve 18 órától, de a pontos menetrend csak a televíziós partnerekkel történő egyeztetés után dől el. A bronzmérkőzést és a döntőt június 2-án, vasárnap rendezik, ugyanezekkel a kezdési időpontokkal.

Nyitókép: Mikel Trigueros/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik