Belföld

Végül a Professzorok Batthyány Köre is megszólalt patkányozás-ügyben

A Fidesz el is kezdte hirdetni Bangóné patkányozását
Vasárnap délutánra a Fidesz, korábbi ígéretével összhangban, már el is kezdte közösségi médiafelületeken azt a kommunikációs kampányt, amelyben

Mint ismeretes, az MSZP képviselője, Bangóné Borbély Ildikó pénteken egy televíziós interjúban tett egy igencsak szerencsétlen kijelentést, amelyben patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit. A nyilatkozattól többé-kevésbé mindenki igyekezett elhatárolódni politikai oldaltól függetlenül, maga Bangóné úgy gondolja, hogy félreértették a gondoltait, a kormánypárt pedig már el is indított egy közösségi médiás kampányt, hogy tájékozatassa a magyar embereket arról, hogy Bangóné megnyilatkozása a kormánypárt szerint – Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatót idézve  –„felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő”. Vasárnap estére aztán a leginkább kormányközelinek mondott értelmiségieket tömörítő Professzorok Batthyány Köre is úgy érezte, hogy ismeretnie kell az álláspontját az ügyben a közvéleménnyel, ezért nyilatkozatot juttattak el az MTI-hez, amit mi most szó szerint és teljes terjedelmében idézünk:

Vajon mire gondolt Bangóné, amikor a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy sok a patkány? Emberek egy csoportját patkánynak nevezni nem emberhez méltó megnyilvánulás. Mi arra gondolunk, hogy szavazatokat jó programmal, nem pedig alpári kijelentésekkel lehet szerezni.

(MTI, kiemelt kép: Bangóné Borbély Ildikó, MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik