Belföld

Átszakította a gátat a Hernád

Átszakította a Hernád a nyúlgátat Nagykinizsnél vasárnap kora este, ám homokzsákokkal sikerült hamar megfékezni a település felé beömlő víztömeget

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap este elmondta: a nyári gátnak is nevezett töltés átszakadásának következtében a település szélén négy lakóházat öntött el a víz úgy, hogy két épület össze is dőlt. “Két házból már a délután folyamán kitelepítették a lakosokat. A másik kettőből kiköltöztetett négy ember ideiglenes elhelyezéséről még a gátszakadást megelőzően határoztak” – közölte Dobson Tibor. Hozzátette, hogy jelenleg négy település 9 lakóépületéből 32 embert telepítettek ki.

Kitelepítések a Hernád mentén

A szóvivő tájékoztatása szerint épületek rongálódtak meg Hernádkércsen, Felsődobszán és Nagykinizsen, és jelenleg a Hernád mentén 23 településen több mint 600-an vesznek részt védekezési munkákban 110 különböző technikai eszközzel.

A kitelepítések Felsődobszát, Hernádkércset, Hernádvécsét és Nagykinizst érintették. Jelezte, hogy a kitelepítéseket tekintve Nagykinizsen kívül még Bőcs községben lehet számítani, valószínűleg 20 embernek kell elhagynia ideiglenesen otthonát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik