Belföld

Kovács Lászlóval egyeztetett az államfő

A törvényben rögzített 30 napos határidő leteltét követő első munkanapon a köztársasági elnök javaslatot tesz az új miniszterelnök személyére az Országgyűlés elnökének.
A kormányfőváltással kapcsolatban Mádl Ferenc köztársasági elnök a pártok képviselői közül először Kovács Lászlóval, az MSZP elnökével konzultált .

Ezt közölte Kovács László szocialista pártelnök, miután megbeszélést folytatott Mádl Ferenccel az elmúlt hetek történéseiről, és tájékoztatta az államfőt, hogy a koalíciós pártok közös miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc.

Kovács László ezen túlmenően nem kívánt részletekbe bocsátkozni a koalíciós egyeztetésekről és a lehetséges kormánytagok köréről.

Azt viszont elmondta: a jövő évi költségvetésről szóló koalíciós megbeszélések a kormánycserétől függetlenül folytatódnak. A Magyar Rádió megkérdezte, hogy amennyiben Draskovics Tibor helyett az új kormányfő új pénzügyminisztert választ, az hogyan befolyásolhatja a költségvetési terveket, Kovács László azonban közölte: „ha” kezdetű kérdésre nem kíván válaszolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik