Belföld

Kapcsolataban volt Kulcsárral a Szász-ügy gyanúsítottja

DNS-minta alapján azonosították Szász Károlynak, a PSZÁF egykori elnökének egyik támadóját. A nyomozók szerint a gyanúsított renszeres telefon kapcsolatban állt Kulcsár Attilával.

A hétfőn gyanúsítottként kihallgatott nagykanizsai férfi az, aki részt vett Szász Károly tavaly júniusi bántalmazásában – jelentette ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese. A rendőrség szerint a tévedés lehetősége kizárt.

A férfi DNS-ét megtalálták a támadás helyszínen hagyott biciklin – mondta sajtótájékoztatóján Tóth Gábor ezredes. Szász Károlyt, aki akkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke volt, tavaly július 16-án verték meg, az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Kapcsolataban volt Kulcsárral a Szász-ügy gyanúsítottja 1

Tóth Gábor ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Kozák László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatót tart (forrás: MTI)

A gyanúsított híváslistájának ellenőrzésekor ugyanakkor kiderült, hogy rendszeres telefonkapcsolatot tartott Kulcsár Attilával, a K and H Equities volt brókerével – közölte Tóth Gábor ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Kulcsár Attilát tanúként már kihallgatták Szász Károly megverése ügyében, s nem kizárt, hogy újra kihallgatják. Az ezredes nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy a gyanúsítottat egy társa adta fel a rendőröknek. Egy kereskedelmi csatorna jelentette hétfő esti hírműsorában, hogy a gyanúsítottnak Szász Károly megverésében játszott szerepéről egy másik ügy gyanúsítottja beszélt a nyomozóknak. Az ezredes elmondása szerint nem fizették ki a nyomravezetőnek kitűzött egymillió forintos jutalmat, arról pedig nem kívánt nyilatkozni, hogy államtitkot képező vádalku során jutott-e el a rendőrség a gyanúsítotthoz.

Tóth Gábor tájékoztatása szerint a hétfői gyanúsítotti kihallgatáson a 30 év körüli nagykanizsai férfi – élt a törvény adta lehetőséggel -, és nem kívánt vallomást tenni. Ebben az ezredes véleménye szerint az is közrejátszott, hogy nem sikerült hétfőn elérni a férfi ügyvédjét, ezért kedden ismét kihallgatják a férfit. 

Szász Károly tavaly júliusi megverését követően, a betegágyán egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást. A PSZÁF a Pannonplast-papírok megszerzésének visszásságairól készített jelentést, amelyet a szervezet elnökének megverése utáni napon tettek közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik