Sport

Fehérvárra került a kupaarany

Bálizs Bence (bálizs bence, )
Bálizs Bence (bálizs bence, )

A várakozásoknak megfelelően a Sapa Fehérvár AV19 nyerte meg a jégkorongos Magyar Kupát, miután a döntőben 4-0-ra nyert a hazai jégen játszó Miskolc ellen.

A székesfehérváriak és a hazai közönség előtt játszó Miskolc is simán jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, így a két együttes a körülményekhez képest pihenten vághatott neki a finálénak. Ahogyan arra számítani lehetett, a Volán már a meccs kezdetén nyomás alá helyezte a Jegesmedvék kapuját, egy távoli löket pedig Budai Krisztián mögött kötött ki, Hetényi Péter volt az elkövető. A szünet előtt még Frank Banham is betalált, ugyanakkor a miskolciak korántsem játszottak alárendelt szerepet.

Sőt, a második harmadban még szorosabbra fogták a védekezést, közben pedig a túloldalon párszor nagy bravúrra késztették Bálizs Bencét. A válogatott kapitánya, a megbízott edzőként tevékenykedő Rich Chernomaz fiai nem is tudták tovább növelni az előnyüket a második húsz percben.

Nem úgy a harmadik elején, amikor is Sofron István hizlalta háromra a különbséget. A Jegesmedvék a 0-3 ellenére sem adták fel a küzdelmet, ám Mihály Árpád gólja után végleg megpecsételődött a hazaiak sorsa, 4-0-ra nyert a Fehérvár, ugyanakkor a miskolciaknak sincs okuk kesergésre, helyt álltak a Volán ellen. A fehérváriaknak ez a kilencedik Magyar Kupa-aranyuk.

A bronzmérkőzésen a Dab.Docler együttese 2-0-ra nyert a Ferencváros-ESMTK ellen.

Eredmény – Magyar Kupa, döntő
Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci Jegesmedvék 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
Gólszerzők:
Hetényi (7.), Banham (16.), Sofron (42.), Mihály (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik