Foci

Ronaldo először tér vissza Madridba, és egyből Messi mellé ültetik

Sokat írtunk már a Libertadores-kupa idei döntőjéről, amely történelminek számít, hiszen két argentin kirakatcsapat, a Boca Juniors és a River Plate vívja.

Az első meccs a Boca otthonában 2-2-re végződött, a visszavágót viszont nem sikerült lejátszani, mert a River-drukkerek megtámadtak a Boca buszát, a betört ablaküvegek több játékost is megsebesítettek, sokan pedig a rendőrség által bevetett könnygáz miatt lettek rosszul.

Elájult buszsofőr: Ha nem veszik át a kormányt, tragédia történt volna
A River Plate szurkolók köveket és paprika spray-t dobtak a Boca Juniors buszára, a sofőr a kormány mögött ájult el.

A dél-amerikai szövetség végül úgy döntött, nem Argentínában rendezik meg a december 9-én esedékes visszavágót, hanem Európában, méghozzá a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabéuban. Az AS nevű spanyol lap azt írja, Florentino Pérez, a Real elnöke most azon ügyködik, hogy a River-Boca döntőt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi együtt nézze meg.

Ronaldo kilenc év után a nyáron hagyta el a Realt, hogy a Juventushoz igazoljon, és ez lenne az első alkalom, hogy visszatérne korábbi sikerei színhelyére.

Messi számára pedig az egyik kedvenc vadászterületnek számít a legendás madridi stadion, hiszen 26 gólt szerzett a Real ellen, és ebből 15-öt a spanyol fővárosban ért el.

A klubkötelezettség egyik félnek sem lehet akadály, hiszen Ronaldo már pénteken lejátssza a Juvéval az Inter elleni rangadót, míg Messi és a Barca szombaton vív városi derbit az Espanyol ellen. Az AS azt írja, Pérez a két klasszis meghívását egyfajta gesztusnak tekinti, ezzel akar adózni előttük, hiszen az elmúlt évtizedben ők uralták a világ futballját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik