Foci

Guardiola: Remélem, többet nem fordul elő ilyen

December közepén rendezik meg a klubvilágbajnokságot, de azt még nem tudni, hogy Dél-Amerikát melyik futballcsapat képviseli majd. A Libertadores-kupa történetében először fordult elő, hogy a két Buenos Aires-i óriás, a River Plate és a Boca Juniors jutott a döntőbe, de a 2-2-re végződő első meccs után a visszavágót nem tudták lejátszani, mivel a River-szurkolók megtámadták a Boca buszát.

Megtámadták a Boca Juniors buszát, több játékos kórházban
El kellett halasztani a Libertadores Kupa döntőjét, a FIFA a sokkos állapotban lévő csapatot fenyegeti.

Több Boca-játékos is megsérült, de a baj ennél is nagyobb lehetett volna, mivel a buszsofőr elájult, szerencsére a Boca elnökhelyettese átvette a kormányt.

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy új helyszínt kerestek a döntőnek,

és a választás végül a Real Madrid stadionjára, a Santiago Bernabéura esett.

Megvan a Libertadores Kupa döntőjének helyszíne
Többen is jelentkeztek rá, hogy megrendezzék a mérkőzést, megszületett végre a döntés.

A döntés nem mindenkinek nyerte el a tetszését, Josep Guardiola, a Manchester City edzője például úgy érzi, a River-Boca meccset Dél-Amerikában kellett volna lejátszani.

“Én inkább azt támogattam volna, hogy Buenos Airesben legyen a döntő, de a döntéshozók nálam jobbak tudják, hogy mi történt. Ennek ellenére úgy gondolom, a döntőt a saját kontinensén, az érintett csapatok országában kellett volna megrendezni. Remélem, többé nem fordul elő ilyen” – magyarázta Guardiola.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik