Foci

A River Plate nem kér a Santiago Bernabéuból

A River Plate vezetése szombaton fellépett az ellen, hogy a Libertadores Kupa döntőjének visszavágóját csapatuk és a szintén Buenos Aires-i Boca Juniors között a jövő vasárnap a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezzék meg.

A tiltakozás az argentin klub honlapján jelent meg, nem sokkal azután, hogy a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) 400 ezer dollár (113,7 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a River Plate-et, mert a Libertadores Kupa döntőjének november 24-re tervezett visszavágója előtt a klub szimpatizánsai megtámadták az ősi rivális Boca Juniors játékosait szállító buszt és összetűzésbe kerültek a rendőrökkel is. Ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több futballista is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez is kórházba került, akinek a karja és a szeme sérült meg.

Elájult buszsofőr: Ha nem veszik át a kormányt, tragédia történt volna
A River Plate szurkolók köveket és paprika spray-t dobtak a Boca Juniors buszára, a sofőr a kormány mögött ájult el.

A Libertadores Kupa döntőjének első mérkőzését több mint két hete rendezték Buenos Airesben, akkor – a Boca stadionjában – 2-2-es döntetlen született. A CONMEBOL döntése értelmében a River Plate-nek ezenkívül a következő Libertadores Kupa-idényben az első két hazai meccsét zárt kapuk mögött kell lejátszania. A szervezet elutasította a Boca Juniors kérelmét, amely arra vonatkozott, hogy a finálés párharc visszavágóját ne rendezzék meg, és ítéljék oda nekik a trófeát.

Csütörtökön aztán eldőlt, hogy a visszavágót jövő vasárnap a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg, argentin idő szerint délután fél ötkor, közép-európai idő szerint 20.30 órakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik