Tech

YouTube-ra is jön a funkció, amit a Facebookon mindenki utált

A YouTube ingyenes szolgáltatásába is beépíti azt az automatikus videolejátszási funkciót, ami a YouTube Premiumban már megtalálható. Hamarosan Androidon és iOS-en is azonnal elindulnak a videómegosztó kezdőképernyőjén listázott videók. Az  Autoplay on Home nevű fejlesztés elsőre idegesítőnek tűnhet, de jobban belegondolva hasznos is lehet, hiszen így könnyebb eldönteni, hogy egyáltalán rákattintsunk-e egy adott tartalomra, hiszen a statikus borítóképek helyett már magába a videóba is betekintést nyerünk pár másodpercben.

A videómegosztó fejlesztői szerencsére sokkal körültekintőbben tervezték meg, mint ahogy a Facebook hírfolyamában tapasztalhattunk korábban az automatikusan elinduló videókat – azok eleinte mindenkit kikergettek a világból a hangosságuk miatt.

Jó hír, hogy akinek nem tetszik a megoldás, az kikapcsolhatja az app beállításai közt, de alapból engedélyezett lesz. A letiltás azért is üdvös, mert nem mindenki szeretné erre felhasználni az adatforgalmát (amennyiben nem wifin csatlakozunk), egyébként a Google arra is kidolgozott egy megoldást, hogy az előnézetben elinduló videók ne fogyasszanak annyi adatot, mint alapesetben. Szerencsére hangrobajra sem kell számítani, mert a maguktól mozogni kezdő kis ablakok némán indulnak el.

A funkciót fokozatosan vezetik be, a következő hetekben válik láthatóvá mindenki számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik