Foci

Nem született döntés a szezon meccsén

Szombat este szuperrangadót rendeztek a Premier League-ben, a remeklő Arsenal vendége az a Liverpool FC volt, amelyik holtversenyben vezeti a bajnokságot. Két támadó szellemű csapat játszott a 11. fordulóban is, rendkívül pezsgő, fordulatos találkozó jött ki belőle.

Az első félidő az Arsenalnak sikerült jobban, mégis a vendégek szereztek egy szabályos, ám les miatt tévesen meg nem adott gólt. Ez így is lendületet adott a Poolnak, az Ágyúsok a félidő végére vették vissza az irányítást, de soha rosszabb gól nélküli félidőt bárkinek!

Fordulás után újult erővel vetették magukat játékba a hazaiak, csakhogy a gólt ezúttal is a Liverpool szerezte. A helyenként bizonytalankodó Bernd Leno kivetődött egy középre lőtt labdára, az így kialakult helyzetre James Milner reagált leggyorsabban és határozottan.

Ez megfogta az Arsenalt, de Unai Emery remekül nyúlt bele a meccsbe azzal, hogy lekapta Aubameyangot és beküldte Alex Iwobit, akivel rengeteg gondja akadt Jürgen Klopp csapatának. Éppen a nigériai adott szemkápráztató passzt a beinduló Alexandre Lacazette-nek, aki pont Alisson Becker előtt ért a labdához és egy igazítás után a hosszúba csavart.

Megint felpezsdült a meccs, helyzetekre mindkét oldalon lett volna lehetőség, ám lövésig nem jutottak már a csapatok. A szezon mérkőzését hozta össze a két együttes, összességében igazságos döntetlen született a látottak alapján.

Végeredmény – Premier League, 11. forduló

Arsenal – Liverpool 1-1 (0-0)

Korábban:
Cardiff City-Leicester City 0-1 (0-0)
Everton-Brighton 3-1 (1-1)
Newcastle United-Watford 1-0 (0-0)
West Ham United-Burnley 4-2 (1-1)
Bournemouth-Manchester United 1-2 (1-1)

Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik