Élet-Stílus

Egy fiatal házaspárnak 160 ezer forintot kell fizetnie a szomszédnak, amikor hangoskodnak a gyerekeik

Egy görög bíróság döntése értelmében ötszáz eurót, azaz nagyjából 160 ezer forintot kell fizetnie a szomszédjuknak egy Athénban élő családnak, minden egyes alkalommal, amikor zajonganak a gyerekeik – jelentette a helyi sajtó.

A két kislány anyja, Deszpina Ontanci a helyi sajtónak elmondta, az egész akkor kezdődött, amikor vendégül látták családtagjaikat, és az alattuk lakó férfi dühösön megjelent náluk, arra panaszkodva, hogy túl hangosat. Ezután a nő elmondása szerint folyamatosan zaklatta őket, rendszeresen verte a plafont, vagy a férjét hívogatta a munkahelyén, hogy a tőlük jövő zajok miatt panaszkodjon neki.

Pszichológiai hadviselést folytatott ellenünk

– mondta a nő, aki szerint két kislánya egyáltalán nem is szokott hangoskodni.

A férfi végül pert indított a család ellen, amit az anyuka elmondása szerint csak azért tudott megnyerni, mert egy hamis tanút vitt magával, aki hazugságokat mondott róluk a bíróságnak.

A bíróság végül úgy döntött, a házaspárnak 500 eurós kártérítést kell fizetnie az alattuk lakó férfinak, minden egyes alkalommal, amikor a lányok túl hangosan játszanak. A férfi emelett még 60 ezer eurós fájdalomdíjat is követelt, de azt a beszámolók szerint végül nem kapta meg.

A családnak a nő elmondása szerint így is el kellett adnia a lakást, és el kellett költözniük. De nem hagyják annyiban. Ontanci a helyi sajtóval közölte, hogy fellebbezést nyújtottak be az ítélet ellen.

Túl hangos szexért küldtek börtönbe egy nőt
A szomszédok folyamatosan úgy érezték, mintha egy silány pornófilmben élnének.

Ez az eset nem számít egyedülállónak Görögországban. Egy Thesszalonikiben élő családot arra kényszerített egy bíróság, hogy háromszáz eurót fizessenek a szomszédnak, ha zajonganak a gyerekeik.

A kiemelt fotó illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik