Foci

Újra nyomoznak C. Ronaldo nemi erőszak-ügyében

A Las Vegas-i rendőrség újra nyomoz egy 2009-es nemi erőszak miatt, így szól a hír, és nem biztos, hogy elsőre mindenkinek leesik, miért került mindez a sportrovatba. A megoldás: az ügy sértettje, Kathryn Mayorga azt állítja, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo megerőszakolta őt 2009-ben egy Las Vegas-i hotelben.

Anális erőszakkal gyanúsítják Cristiano Ronaldót
Fizetett a nőnek korábban, hogy ne legyen ügy az együttlétből. Most mégis előkerült újra.

Ronaldo azt mondja, csak a nevét akarják besározni, de közben Mayorga ügyvédje keresetet nyújtott be, amivel azt szerette volna elérni, hogy a 2009-es ügyet ismét elővegyék. Úgy tűnik, sikerrel járt, és a rendőrség a rendelkezésre álló információk alapján vizsgálja, mi is történt a hotelszobában.

Ronaldo azt mondta, a nő beleegyezett az aktusba, de ellentmondásba keveredett, mert később úgy fogalmazott, hogy Mayorga többször is kérte, hogy fejezze be.

A 2009-es eset után Ronaldo és Mayorga peren kívül megegyeztek egymással, és a futballista 375 ezer dollárt fizetett a nőnek. A német Der Spiegel már tavaly is írt az esetről, Mayorga pedig azt nyilatkozta,

azért hozta elő ismét az ügyet, mivel a szexuális zaklatások áldozatai által indított #metoo-mozgalom példát mutatott számára.

Mayorga ügyvédje szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, és egy közleményben azt írta, arra buzdítja az áldozatokat, hogy számoljanak be az őket ért erőszakról, függetlenül attól, hogy a másik fél milyen hírnévvel vagy hatalommal bír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik