Belföld

Õrizetben a Vivendi volt elnöke

Rendőri őrizet alá helyezték hétfőn Jean-Marie Messier-t, a francia médiabirodalom, a Vivendi Universal egykori főnökét. Az ellene folyó vizsgálat során pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatban hallgatják ki.

Messier őrizetbe kerülése összefüggésbe lehet a Vivendi egykori pénzügyi vezetője ellen még a hónap elején indított vizsgálattal. Őt azzal gyanúsítják, hogy bennfentes kereskedelmet és részvényár-manipulációkat folytatott a Vivendi papírokkal a cég nagy amerikai bevásárlása idején. 2002-ben neki is távoznia kellett a vállalattól.

Messier ellen a Vivendi kisrészvényeseinek szövetsége, az Appac nyújtott be keresetet. Akkor maga Messier is vizsgálatot kért, tisztázandó mivel is vádolják. A volt elnök-vezérigazgató azt követően kényszerült távozni a vállalattól, hogy az amerikai Seagram kereskedelmi és médiavállalkozás megszerzéséhez kapcsolódó több mint 100 millió dolláros prémiumát megtámadták, mivel a Vivendinek az ügyleten hatalmas vesztesége keletkezett néhány évvel ezelőtt. Azóta a Vivendi számos érdekeltségét kényszerült eladni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik