Belföld

Migránsozással és verekedéssel tarkított balhét rendeztek egy letört visszapillantó miatt Szombathelyen

A rendőrség szerint nincs szó gyűlöletbűncselekményről.

Egy letört visszapillantó tükör miatt bántalmaztak két férfit Szombathelyen – írja a 444, amely az esetről videofelvételt is közölt.

Egy 28 éves, külföldön élő magyar állampolgár skót barátjával látogatott haza, és édesapjának autójával közlekedtek a városban. Vasárnap kora délután menet közben véletlenül letörték egy parkoló Fiat Punto visszapillantó tükrét, és rögtön meg is álltak, de ekkor már hatan rohantak hozzájuk. A két férfi arra számított, hogy kulturáltan el tudják intézni az ügyet, kitöltik a biztosítós papírokat, és mindenki megy a dolgára.

Ehelyett a másik társaság teljesen értelmetlen hőbörgésbe fogott,

Büdös geci szar, migráns faszszopó, bazmeg! Nem tudsz vezetni? Mit csináltál?

felütéssel kezdve a párbeszédet. Az is elhangzott, hogy

Először előveszed a papírjaitokat, jogosítványt, útlevelet, meg mindent, baszod, mert különben szétbaszom a te meg a hülye, büdös migráns geci haverod fejét, bazmeg!

Egyik társa pedig többször arcon ütötte, fojtogatta és gyomrozta a magyar férfit, miután az nem akarta odaadni a forgalmi engedélyt. A rendőrséget egyébként a hőbörgő társaság hívta ki, nekik azt próbálták előadni, hogy azért támadtak a két férfira, mert azt hitték, hogy el akarnak hajtani, és azért álltak meg az autóval, mert utolérték őket. Ezt a rendőrök sem tudták komolyan venni.

A skót férfi apai ágon iráni származású, magyar barátja gyűlöletbűncselekményért is feljelentést tett. Ezt azonban a rendőrök nem látták megalapozottnak, függetlenül attól, hogy a videóból egyértelműen kiderül, hogy a támadás érzelmi kiváltó oka a külföldi férfi bőrszíne. Ehelyett garázdaság gyanújával indult nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik