Kultúra

A TV2 máris bukott egy nagyot az RTL Klubbal szemben

Hétfőn indította mindkét csatorna az őszi szezont azzal a különbséggel, hogy a TV2 semmit nem árult el, az RTL Klub pedig nyílt lapokkal játszott. Egyértelműen az utóbbi jött be, az Index ugyanis lehozta a tegnap esti nézettségi számokat, amiből kiderül, hogy a TV2 eltaktikázta magát az emojikkal.

Főműsoridőben a kereskedelmi 18-49-es korcsoportban az RTL 16,4 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 mindössze 8,6 százalékot. 

A legnagyobb különbség a Nyerő páros második évadánál ütközött ki, az este hétkor kezdődő műsornál 24,1 százalékos közönségarányt hozott a csatorna, A Piramis pedig 8,3 százaléknál állt meg. Az RTL Klubon 22.25-kor kezdődő Dr. Csontot már verte a TV2, de előtte a Barátok közttel és az Éjjel-nappal Budapesttel sem tudta felvenni a kesztyűt a MasterChef VIP első része, az RTL klub 14,8 százalékához képest 8,8 százalék jött össze a TV2-nek.

Úgy fest, hogy az óriási eltérésről leginkább az emojik tehetnek, mivel a TV2 nem volt hajlandó más nyelven kommunikálni a közönséggel, még a műsorújságban sem árulták el, hogy mit nézhetünk hétfőtől. Annyit lehetett sejteni, hogy este héttől 22.50-ig két műsort adnak le. Gönczi Gábor a Tényekben is titkolózott, aztán a Nyerő párossal egy időben érkezett meg Stohl András A Piramissal. A tévé előtt ülők nagyobbik része biztosra ment, nem volt kedve játszani és tippelgetni, Sebestyén Balázsra kapcsolt. Persze egy nap még nem váltja meg a világot, egy hét után majd az is látszik, hogy csak az emotikonos kampány volt ekkora kapufa, vagy tényleg visszavághatott egy nagyot az RTL Klub A Falért cserébe.

A TV2 tényleg megcsinálta az RTL Klub vetélkedőjét Stohl Andrással
Lement az első adás A Piramisból, ami majdnem ugyanolyan, mint az RTL Klub verziója. De megérte ennyit küzdeni a labdás vetélkedőért?

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik