Sport

Reagált Fucsovics Márton levelére a Magyar Tenisz Szövetség és a kapitány is

Ahogy azt korábban megírtuk, Magyarország legjobb teniszezője, Fucsovics Márton a Facebookon tett közzé egy levelet, melyben leírta, komoly nézeteltérés van közte és a Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya között, illetve elmondta, a Magyar Tenisz Szövetségben is óriási a fejetlenség. Mindezt azt jelentheti, hogy Fucsovics minden bizonnyal kihagyja a magyar válogatott soros meccsét Csehország ellen, ami viszont a világcsoportból való kiesésünkhöz vezet majd.

Fucsovics Márton érzelmes levélben akadt ki a tenisz szövetségre
A magyar teniszező megelégelte a bánásmódot, így nem valószínűleg nem lesz ott a sorsdöntő Davis Kupa-meccsen.

A szövetség késő este hivatalos közleményben reagált a 26 éves klasszis posztjára. Az álláspontjukat változtatás nélkül közöljük.

Hivatalos közlemény:

A Magyar Tenisz Szövetség is csak a posztból értesült arról, hogy Fucsovics Márton kérdésessé tette a Davis Kupa szereplését a Cseh DC csapat ellen. A Magyar Tenisz Szövetség több mint egy hónapja felvette a kapcsolatot Fucsovics Márton új menedzsmentjével.

 

Így Fucsovics Márton pontosan tudta, hogy számítunk rá. Fucsovics Mártonnak megállapodása van a Magyar Tenisz Szövetséggel. A Facebook posztban leírt egyéb tények sem fedik a valóságot, de nem gondoljuk hogy a nyilvánosság előtt kellene kitárgyalnunk ezt a témát.

Közben a Nemzeti Sportnak megszólalt a Fucsovics levelében megidézett DK-kapitány Köves Gábor is, aki nem érti a játékos kirohanását.

Én mindig is a játékosok mellett állok. Úgy tudom, Marcinak sohasem volt problémája velem, nekem sem vele. Azt nem tagadom, hogy az edzőjével, Sávolt Attilával már volt összetűzésünk. De ha Marcinak gondja van, akkor velem kellene megbeszélnie négyszemközt. (…) Úgy érzem, én minden támogatást megadtam neki, ezt tenném a jövőben is. De ha nem így gondolja, akkor beszéljük meg. Nekem egyszer sem szólt erről, nem is tudtam a közleményről. Ha a személyem miatt nem játszik, azt is megbeszélhetjük

– mondta Köves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik