Belföld

Floridában már megkezdődött az elnökválasztás

Hétfőn megkezdődött az úgynevezett korai voksolás a legutóbbi választásokat eldöntő Floridában, továbbá Texasban, Arkansasban és Coloradóban is - írja a radio.hu.

Miközben Bush és Kerry is Floridában kampányol, Amerika több államában megkezdődött a korai voksolás. Az új szabályok értelmében a novemberi elnökválasztás előtt már most is lehet szavazni, sőt a floridaiakat egyenesen nógatják is erre mind a republikánusok, mind pedig a demokraták.

A cél, hogy elkerülhető legyen a négy évvel ezelőtti fiaskó, amikor egymást követték az újraszámlálások és a perek, és amikor végül is úgy vetettek véget huzavonának és az egész káosznak, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága egyszerűen leállíttatta az újraszámlálásokat.

Hétfőn elég sok floridai ment el szavazni. Sok helyütt hosszú sorok kígyóztak, azért még így sem volt döccenőmentes a procedúra, bajok akadtak ugyanis a számítógépes rendszerrel. Pedig a négy évvel ezelőtti módszerrel ellentétben, egyszerűbbnek látszik a voksolás. Egy pénzkiadó automatához hasonlító, érintésre működő képernyőn kell megjelölni a voksot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik