Foci

Az MLSZ kivételezik a MOL Vidivel

A magyar bajnoki címvédő menetel a Bajnokok Ligájában, augusztus 7-én, Malmöben kezdi a selejtező harmadik körét – ilyen bravúrra kilenc éve nem volt példa a magyar labdarúgásban.

Korábban megírtuk, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a fehérváriak kérésére elhalasztotta a hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnokit. A csapat pihentése egyetemes érdek, nem kérdés, jó és logikus döntés született.

A magyar futball érdeke, hogy a MOL Vidi pihenjen
Mi másért döntött volna úgy az MLSZ, ahogy?

A dehir.hu viszont felhívta a figyelmet, hogy 2015-ben ugyanilyen kéréssel fordult az akkori bajnok, a DVSC is a szövetséghez, ám akkor nemleges választ kaptak. A Loki akkor egy csütörtöki, norvégiai meccs után játszott vasárnap bajnokit.

Akkori közleményükben úgy fogalmaztak, az MLSZ azért nem járult hozzá a találkozó elhalasztásához, mert azt „semmilyen váratlan új körülmény nem indokolja”.

„A BL-ben és az EL-ben induló magyar csapatok, éppen a nemzetközi versenyképességet erősítendő, más összetételű keretet alakíthattak ki, mint azok, akik nem indulnak az európai kupákban, így a heti két mérkőzést jelentő sorozatterhelés nem okoz váratlan problémát” – állt a közleményben, amely emlékeztet, hogy a szövetség a szezon rajtja előtt jelezte: a versenybizottság a bajnokság közben nem vehet figyelembe egyedi kéréseket, mert ebben az esetben megsértené a fair play minden csapatra egyformán vonatkozó elvét.

Úgy látszik, a Vidire más szabályok, más elvek vonatkoznak.

A fehérvári csapat hétfőn utazik Malmöbe és kedden 19.15-től játszik a svéd csapat vendégeként. A visszavágón egy héttel később (augusztus 14.) 20 órától fogadja riválisát a felcsúti Pancho Arénában.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik